Restoratie Nck 305B in samenwerking met oud machinist.

We zitten niet stil bij Bouwmachinesvantoen,
Begin juni dit jaar zijn we gestart met het bedrijfsklaar maken van de Nck 305 dragline van het voormalig weg-en-bouw museum.

Samen met de oud machinist van deze kraan Dhr. Stoffel Jonker zijn we begonnen om te inventariseren wat er gebeuren moet om de machine weer bedrijfsklaar te krijgen.

We vorderen gestaagd, Ondertussen zijn we zo ver dat al het plaatwerk gedemonteerd is, dit kan waar nodig gerepareerd/nieuw gefabriceerd worden om vervolgens gestraald en gespoten te worden.

De giek en het ballast is verwijderd zodat deze ook onderhanden genomen kunnen worden.

Het complete onderstel zal schoongemaakt worden en op nieuw geschilderd worden.

De bedoeling is om de machine begin komend voorjaar weer bedrijfsklaar te hebben.
Zodat deze weer bediend door zijn vertrouwde machinist werkend getoond kan worden.

Bouwmachinesvantoen, Een werkend museum.